Tijdschrift: Aa-kroniek

De Aa-kroniek is het tijdschrift van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ Dit verschijnt vier keer per jaar en bevat talloze ruim geïllustreerde artikelen over de (cultuur) historie van Budel, Dorplein, Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk. De artikelen zijn vaak gebaseerd op interviews met oudere dorpsgenoten, op archiefonderzoek en literatuurstudie en bieden daarom veel nieuwe informatie over vroeger. Een jaargang bevat ca. 200-300 bladzijden en ook enige honderden afbeeldingen, meest nooit eerder gepubliceerde foto’s uit particulier bezit.

Zoeken in de Aa-kroniek.
Bent u op zoek naar een artikel of auteur in de Aa-kroniek, dan kunt u via RHC zoeken in de database van de bibliotheek van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, waarin ook ons tijdschrift is verwerkt.

De inhoud van alle nummers vanaf 1982 vindt u hier!
Tot en met 2016 kunt u de nummers online lezen of downloaden via bovenstaande link!!! (scroll naar beneden in de lijst vanaf 2016 verschijnen er links. (Zoeken in het document kan met CTRL+F)

Kosten
De Aa-kroniek is voor iedereen verkrijgbaar: een los nummer kost € 4,- . Deze zijn zolang de voorraad strekt te koop bij; VVV kantoor aan de Markt, op het redactieadres of bij de boekhandels te Budel en Maarheeze. Goedkoper en makkelijker is het om een abonnement te nemen.
Leden die ook een abonnement hebben betalen € 30,– per jaar. ( € 20,– lidmaatschap en € 10,– voor het abonnement, (exclusief eventuele verzendkosten bankrek. nr. NL67 RABO 0109 5886 73)

Klik hier voor het formulier om abonnee te worden!

De kosten voor een jaargang zijn bij betaling vóór 1 maart €10,- (gemeente Cranendonck), € 11,- (Hamont-Achel) en € 22,- voor post-abonnees (Buiten Cranendonck en Hamont-Achel).
Bij betaling na 1 maart worden deze bedragen met € 1,- verhoogd.
Gebruik voor een abonnement bank rek. nr. NL67 RABO 0109 5886 73 en vermeld uw naam, adres en postcode.
Voor meer informatie, aanmelden van artikelen of abonnementen kunt u contact opnemen met de redactie van de Aa-kroniek.

In 2021 zijn we begonnen aan de 40ste jaargang!

mail de redactie