Tijdschrift: Aa-kroniek

De Aa-kroniek is het tijdschrift van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ Dit verschijnt vier keer per jaar en bevat talloze ruim geïllustreerde artikelen over de (cultuur) historie van Budel, Dorplein, Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk. De artikelen zijn vaak gebaseerd op interviews met oudere dorpsgenoten, op archiefonderzoek en literatuurstudie en bieden daarom veel nieuwe informatie over vroeger. Een jaargang bevat ca. 200-300 bladzijden en ook enige honderden afbeeldingen, meest nooit eerder gepubliceerde foto’s uit particulier bezit.

Zoeken in de Aa-kroniek.
Bent u op zoek naar een artikel of auteur in de Aa-kroniek, dan kunt u via RHC zoeken in de database van de bibliotheek van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, waarin ook ons tijdschrift is verwerkt.

De inhoud van alle nummers vanaf 1982 vindt u hier!
Tot en met 2017 kunt u de nummers online lezen of downloaden via bovenstaande link!!! (scroll naar beneden in de lijst vanaf 2017 verschijnen er links. (Zoeken in het document kan met CTRL+F)

Abonnementen en losse nummers:

De Aa-kroniek is voor iedere belangstellende verkrijgbaar: een los nummer kost € 4,-. Deze zijn (zolang de voorraad strekt) op het redactieadres (zie hieronder) of bij de boekhandels in Budel en Maarheeze en de VVV aan de Markt in  Budel te koop. Een abonnement is niet alleen goedkoper, u krijgt dan vier keer per jaar een nummer thuisbezorgd.

Leden van de Heemkundekring krijgen het nummer zonder verdere kosten (buiten ons heemgebied worden wel de portokosten in rekening gebracht), kijk voor aanmelding als lid hier.

Wilt u geen lid, maar wel (enkel) abonnee worden, dan zijn de kosten voor jaargang 2023 bij betaling vóór 1 maart € 10,- (gemeente Cranendonck), € 11,- (Hamont) en € 26,- voor post-abonnees. Bij betaling na 1 maart worden deze bedragen met € 1,- verhoogd.

Indien u abonnee wilt worden kunt u dat eenvoudig regelen door een email te sturen met uw naam een adresgegevens naar tijdschrift@heemkundekringcranendonck.nl

Het rekeningnummer van de Heemkundekring Cranendonck is NL67 RABO 0109 5886 73

Adres redactie en administratie:

Jan Jakobi, Dorpsstraat 15, 6021 HA  BUDEL, telefoon 0495-491627, e-mail: tijdschrift@heemkundekringcranendonck.nl

 

mail de redactie