De naam van Zuster Alarda staat bij menig Budels meisje voor eeuwig in het geheugen gegrift. Van 1922 tot 1962 was zij onderwijzeres aan de Sint-Annaschool in Budel. Zuster Alarda werd als Anna Margaretha Turlings geboren op 6 november 1893 in Lottum in Limburg. Haar vader was een van de vele rozenkwekers van dit dorp aan de Maas. In 1914 trad zij in bij de Zusters van Liefde in Tilburg. In Den Haag leerde ze van 1918 tot 1922 aan school het vak van onderwijzeres. Daarna kwam zij naar de Sint-Annaschool in Budel. Na haar 40-jarige loopbaan bleef zij in het klooster aan de Kerkstraat wonen. Naast het onderwijs zette zij zich ook in voor de zieken en vooral voor het missiewerk. Vanwege haar verdiensten voor het onderwijs en voor haar zorg voor de zieken kreeg zij in 1977 een koninklijke onderscheiding. Zuster Alarda Turlings overleed te Budel op 24 oktober 1985 op 91-jarige leeftijd.
Lees het hele artikel en bekijk alle foto’s….