Nieuwe plannen voor een oud gebouw (3)

Door Jac. Biemans

Het raadhuis aan de Markt te Budel, prentbriefkaart uit ca. 1915 (collectie Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’, Budel).

Het oude raadhuis van Budel, het ‘Schepenhuis’, is met zijn rijke historie  een van de meest karakteristieke gebouwen van Budel. Drie vrijwilligersorganisaties uit Cranendonck; VVV, Vrienden van het Schepenhuis en Heemkundekring, verenigd in ‘De Merret’ zijn samen met u op zoek naar goede ideeën om het pand een nieuwe functie te geven. In dat kader is het goed eens bij de geschiedenis van deze plek stil te staan. In vier afleveringen behandelen we de hoofdlijnen uit de historie van dit markante gebouw.

Graag horen we jouw idee voor een passende en haalbare nieuwe functie voor het Schepenhuis. Je kunt je idee tot 15 januari 2021 delen via onze enquête op www.schepenhuis.com

Lees aflevering 3: het raadhuis van Budel, 1773-1967.