Velen zullen zich het vliegtuigongeval van Miel Davits op 14 maart 1976 nog wel herinneren. Het was die zondag en de dagen daarna in Budel het gesprek van de dag. Die tragische gebeurtenis is inmiddels al weer decennia  geleden.

Miel Davits werd op 2 juni 1944 te Budel geboren als oudste kind van Wim Davits (1911-1966) en Lies Nabben (1915-1996). Miel had nog twee zussen, Nelleke en Maria, en een broer Ton. Het gezin Davits woonde in de Burgemeester van Houtstraat. Na de Lagere School en de HBS ging Miel studeren aan de Technische Universiteit te Delft, waar hij in 1968 afstudeerde als bouwkundig ingenieur. Tijdens zijn studiejaren overleed op 7 november 1966 plotseling zijn vader die een bouwbedrijf had. Naast zijn studie werd Miel van de ene op de andere dag de aannemer van zijn vaders bouwbedrijf, daarbij geholpen door bedrijfsleider Tinus van Gogh. Na het afronden van zijn studie nam Miel ‘Bouwbedrijf Davits’ over.
Lees het hele verhaal over zijn leven en tragisch ongeluk