BUDEL-DORPLEIN – Hij werd gevraagd om op de zinkfabriek te komen werken. Maurice Dor. Emile en Lucien Dor hadden iemand nodig die thuis was in de productie van zink. Hun neef Maurice was de aangewezen persoon. Hij wilde wel. De voorwaarde was een eigen huis. Dit was geen enkel probleem. Er was grond genoeg en er werd volop gebouwd in het nieuwe dorp. Op de hoek bij Hotel St.Joseph verrees  in 1902 een monumentale villa in Brusselse stijl. Hij kreeg huisnummer 78. Straatnamen waren er toen nog niet, enkel huisnummers. Frans Soers, een van onze cicerones, beschrijft het in zijn overzicht van 14 april 2003 als volgt: “Het tweelaags onderkelderde pand heeft gevels opgetrokken uit rode Belgische baksteen met een gepleisterde plint, waarin getoogde kelderramen. De gevel bevat verder gepleisterde speklagen.” 

zie het hele artikel in het HAC Weekblad..

zie ook een eerder gepubliceerd artikel op deze website…

zie ook een eerder gepubliceerd artikel over de Open Monumentendag…