Het laatste nummer van deze 40ste ‘jubileum’-jaargang. Dankzij de inzet van veel, ook externe, auteurs weer tot een dik nummer voor onder de Kerstboom gemaakt.

Jac. Biemans vervolgt zijn reeks over de bedienaren van de Nederduits-gereformeerde gemeente Maarheeze-Soerendonk. Ditmaal komt het ‘enfant terrible’, predikant Willem Vonk, aan bod.

Over de bij de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) varende Cranendonckers brengen Annie Staals-Jacobi en Tinie Vlassak hun tweede en laatste deel, over de achttiende eeuw.

Harrie Jaspers vertelt naar aanleiding van twee vaandels over de Derde Orde, een religieuze broederschap die vroeger ook in ons heemgebied bestond.

In de eerste aflevering van ‘Van bewaarschool tot universiteit’ vertelt Giel Stollman over de eerste jaren van de kinderopvang en het lager onderwijs in Budel-Dorplein, een eerste aflevering van meer over het onderwijs in het zinkdorp.

Oud-Budelnaar Joris van Dierendonck schetst in zijn artikel ‘De kracht van kameraadschap hoe acolietenvereniging ‘Pro Deo’ (1974-2013) uit Budel de grootste kon worden van Nederland.

Passend bij de periode van het jaar is het goed eens over het begrip tijd na te denken. Wim Ogier schetst in zijn bijdrage de geschiedenis van de beleving en het meten van de tijd, ook in onze dorpen.

 Wij wensen u veel leesplezier, prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2022. Wij hopen u dan als abonnee terug te zien en houden ons aanbevolen voor uw tips:

mail de redactie

Lid en/of abonnee worden? klik hier…