Terence Haigh werd op 21 mei 1920 geboren als zoon van Humphrey Greenall en zijn vrouw, Mabel Elizabeth. Zij woonden in Little Croft 21 Buidlon Road Guilford Esher, Surrey. Terence was hun jongste zoon. Terence ging op 14 oktober 1939 in dienst, kort na het begin van WO2. Hij werd op 30 mei 1941 ingedeeld bij de Royal Northumberland Fusiliers en werd uiteindelijk bevorderd tot majoor.

In september 1944 maakte Terence deel uit van het 3de Reconnaissance Regiment. Zij verblijven onder andere in Budel-Dorplein bij de familie Dor.

Op 20 oktober 1944 gaan de 27-jarige Sgt. Frank Thomas Reed en Majoor Terence Haigh Greenall in hun Humber MII Scout Car bij Vierlingsbeek op verkenning. Plotseling is er een enorme explosie, waarbij Sgt. Reed direct om het leven komt en Maj. Greenall ernstig gewond raakt. De Humber MII Scout Car is op een Duitse mijn gereden, met verschrikkelijke gevolgen van dien.

De beiden mannen worden naar het veldhospitaal in Oploo vervoerd, waarna Sgt. Reed begraven wordt op de tijdelijke begraafplaats aan de Deurneseweg in Oploo. Maj. Greenall wordt verpleegd in het veldhospitaal. Het is niet duidelijk of het met zijn verwondingen te maken heeft, maar uit de rapporten blijkt dat hij op 29 oktober 1944 overlijdt ten gevolge van hersenvliesontsteking. Na negen dagen eist de Duitse mijn dus alsnog een tweede slachtoffer. Majoor Terence Haigh Greenall wordt naast Sergeant Reed begraven aan de Deurneseweg in Oploo.

Op 28 januari 1946 worden de beide mannen herbegraven op Overloon War Cemetery. Terence Haigh Greenall ligt begraven in graf II.A.2. en Frank Thomas Reed ligt naast hem in graf II.A.1.

Al deze gegevens zijn afkomstig van  de website van de Stichting Overloon War Cronicles waar een aantal mensen elk Brits graf in Overloon een “gezicht” wil geven

Via deze link kunt u meer over Majoor Greenall lezen.