(foto: Heemkundekring/Toon van Cranenbroek)

Onlangs trok groep 5 van Openbare Basisschool Cranendonck uit Maarheeze naar het Middeleeuwse kasteelterrein op Cranendonck. Voor het schoolproject “Een reis door de tijd” hadden de leerlingen de Middeleeuwen als onderwerp om aan te werken. Zowel theoretisch als beeldend/creatief kwam de periode aan bod, met als afsluiting het uitstapje naar Cranendonck. Hier vertelde de voorzitter van de Heemkundekring over de geschiedenis van het kasteel, de heren, ridders, de koning als Baron van Cranendonck en over heksen op Cranendonck. De kinderen luisteren ademloos naar het verhaal over de lokale geschiedenis. Op de laatste schooldag deden ze een spel om terug te kijken naar het afgelopen schooljaar. En wat vonden ze met stip het leukste? Het uitstapje naar het kasteel op Cranendonck! Dank Juf Joyce!