In het kader van de Boekenweek met het thema ‘Bij ons in de familie’, opent Bibliotheek Budel opnieuw haar deuren voor een boeiende en praktische activiteit in samenwerking met de Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’. Na het succes van de vorige bijeenkomst staat deze keer het fascinerende thema “Stamboomonderzoek” centraal.

Stamboomonderzoek is een prachtige reis naar het verleden en biedt een schat aan inzichten voor iedereen die wil beginnen met het ontrafelen van zijn familiegeschiedenis. De activiteit omvat een uitgebreide agenda:

  • Stamboomonderzoek: Leer de basisprincipes van stamboomonderzoek en ontdek hoe dit boeiende proces werkt.
  • Archiefduiken: Ontdek welke archieven beschikbaar zijn en hoe je ze effectief kunt gebruiken om waardevolle informatie te vinden.
  • Software Verkenning: Krijg inzicht in de verschillende software-opties die je kunnen helpen bij het organiseren en presenteren van je stamboom.
  • Hulp van Heemkundekring: Kom te weten welke informatie de Heemkundekring al heeft verzameld en hoe ze kunnen ondersteunen bij jouw stamboomonderzoek.

Na de pauze hebben mensen met roots in Cranendonck de mogelijkheid om persoonlijk te informeren of er gegevens beschikbaar zijn in het genealogische bestand van de Heemkundekring, waarin de namen van circa 100.000 personen zijn opgenomen.

Deze activiteit vindt plaats op 18 maart 2024, van 14:00 tot 16:00 uur in de Borgh. Meedoen is helemaal gratis. Wel moet je even inschrijven via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek De Kempen: www.bibliotheekdekempen.nl. De plaatsen zijn beperkt. Bij grote belangstelling wordt een tweede datum gepland om aan de vraag te voldoen. Houd hiervoor in de activiteitenagenda in de gaten.