Kunstenaar: Karel Lücker (Roermond); het zandstenen voetstuk werd vervaardigd door Adrianus Compen (Soerendonk)
In het kader van de ruilverkaveling in 1983 kwam de recreatieve fietsroute ‘Strijper Aa’ tot stand. Sinds enkele jaren kennen we de knooppuntenroutes. Veel fietsers tonen belangstelling voor gebouwen en objecten langs deze routes. Ook ons heemgebied kent nog kapellen, ‘keskes’ en beelden, waarvan velen niet weten waarom ze er staan.

Zo staat er in het plantsoen op de splitsing Molenheide / Van Schoonvorstlaan in Soerendonk een groot Mariabeeld. Menigeen komt hier tijdens een fietstocht een poosje uitrusten of het lunchpakket nuttigen. Ook worden er soms bloemen, plantjes of een waxinelichtje geplaatst.
Het beeld staat er nu ruim 60 jaar. Het werd op 29 mei 1955 (Pinksteren) onthuld door de burgemeester van Maarheeze. R.H. van Schaik en ingezegend door pastoor H. Bos van Soerendonk. Deze laatste was een belangrijke stimulator voor de oprichting van een Mariamonument op Cranendonck.

Lees verder…