Auteur: Geertje van Os
Vanaf 1961 wierven Brabantse bedrijven arbeiders in Spanje. Duizenden Spanjaarden zagen de kans schoon om te ontsnappen aan de armoede en achterstand in hun land. Veel bedrijven, waaronder Philips, kampten met een enorm arbeiderstekort. Door werving in met name Spanje kwam er een migratiestroom op gang. Daardoor ontstond er ook een schrijnend tekort aan woonruimte. In eerste instantie werden de kampen bevolkt. Later werd begonnen met de bouw van woonoorden.

In 1964 kwam ‘El Pinar’ (De Pijnboom) in Maarheeze gereed en in 1966 ‘El Prado’ (De Speelweide) in Eindhoven.
Dit boek verhaalt over het wel en wee van deze Spanjaarden in onze omgeving en Cranendonck. Velen keerden terug, anderen lieten familie overkomen of huwden met een Nederlands vrouw.
Een boek vol persoonlijk verhalen en mooie illustraties.
Ter inzage op onze heemkamer.
Lees verder…..