Gemeentelijk monument: 1706/MH4
Bouwjaar: 1913
Tweelaags café-woonhuis uit 1913, blijkens geveltekst en gevelsteen. Het dak van de caféwoning is voorzien van een zadeldak. In de gevel detailleringen met pilaster, baksteenfries (verschillende gekleurde bakstenen), en sierankers. Element in de lintbebouwde structuur van belang. Markant door geveldetaillering. Cultuurhistorisch en sociaalhistorisch belang, straatbeeldtyperend.
In het begin was hier de hooi- en strohandel van Peeters (uit Weert) gevestigd. Het was één van de vele cafés en bedrijven die zich hier vestigden in de nabijheid van ‘de statie’, het in 1913 geopende station van Maarheeze (1913-1938). Na Peeters kwam het pand in handen van de familie Scheepers. Behalve café runden zij hier een transportbedrijf. Later werd het een service station. In de bijgebouwen achter het caféwoonhuis bevonden zich de laatste jaren een benzinestation en een kapsalon.
Jan en Trudie Scheepers hebben op 9 augustus 2017 hun laatste pilsjes getapt.
Een van de oudste cafés van Maarheeze is gesloten.
Lees het hele artikel en bekijk alle foto’s…..