Willem Thijssen werd geboren te Zijtaart op 31 maart 1914 als zoon van Antonius Thijssen en Maria van Lieshout; het gezin telde acht kinderen. Na zijn priesterstudie werd hij in 1939 door bisschop Diepen tot priester gewijd. Daarna was hij kapelaan in Deest en in Tilburg. In 1950 werd Willem Thijssen benoemd tot rector van Dorplein. Het rectoraat behoorde toen nog tot de parochie O. L. Vrouw Visitatie van Budel. Zus Marie Thijssen werd zijn huishoudelijke hulp. Marie is haar broer altijd trouw gebleven; de mensen van Dorplein kenden haar als ‘Marie van de pastoor’. Onder leiding van rector Thijssen kwam in 1952 de Sint-Josephkerk van Dorplein tot stand. Toen de kerk in 1963 door het bisdom Den Bosch overgenomen werd van de Zinkfabriek, werd rector Willem Thijssen benoemd tot pastoor van de parochie Dorplein.
Lees het hele artikel…