Welke kansen bieden ‘big data uit het verleden’? Hoe kan erfgoed een inspiratiebron zijn voor de toekomst? Steeds meer collecties van archieven, bibliotheken, media, musea en kennisinstellingen komen digitaal en online beschikbaar. Na een periode van grootschalige digitalisering is het nu tijd om de digitale collecties te gebruiken. Door slimme verbindingen tussen collecties tot stand te brengen kunnen gebruikers ieder object in een veel rijkere context raadplegen, beleven en hergebruiken. Erfgoed ‘s-Hertogenbosch heeft deze week in het kader van de Den Bosch Dataweek de Den Bosch Time Machine gelanceerd en daar dit inspirerende filmpje bij gemaakt.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hdUL75LI1cY[/embedyt]
Ook onze heemkundekring is al jaren bezig met het digitaliseren van onze collecties en het verzamelen van kadasterdata.