Foto uit de Aa-kroniek

Adam Franciscus van Moorsel werd geboren op 5-10-1856 als oudste zoon van Hendrikus van Moorsel (* 1-5-1821 – †20-3-1887), van beroep koopman, vrachtrijder en landbouwer en van Maria Elisabeth Strick (*5 12-1826 – †25-11-1912). Vader Hendrik was afkomstig van Budel en een zoon van Adam van Moorsel en Jacoba Laans.
Adam zelf was naast boer, evenals Fransen uit Midbuul, vrachtrijder. Hij voer met paard en wagen iedere dinsdag en vrijdag van Schoot naar Eindhoven en terug en iedere zaterdag van Schoot via Budel naar Weert en terug. Hij nam dan goederen van mensen mee heen en terug op bestelling. Ook had hij er een goed lopend handeltje bij, men kon er goederen kopen die hij meebracht vanuit Eindhoven. Ook had hij thuis in de Poelderstraat een café, waar nogal wat volk kwam. Adam was een erg vermogend man. Alhoewel ontzettend zuinig van aard was hij toch milddadig. Toen in 1906 de school (aan de Groterschoterweg) tot stand moest komen schonk hij de grond waarop de school is gebouwd. In 1908 bij de oprichting van de kerk schonk hij de grond waarop de oude kerk, het kerkhof, de nieuwe kerk en de pastorie zijn gebouwd aan de gemeenschap.
Lees het hele artikel…

Koor in de oude kerk