Op zondag 16 oktober gaan de natuurvrienden van heemkundekring “De Baronie van Cranendonck” wandelen in natuurgebied De Malpie in het Dommeldal tussen Valkenswaard en Borkel en Schaft.

Dit gebied van ongeveer 400 hectaren is in bezit van de gemeente Valkenswaard en bestaat uit heide en vennen en veel productiebos. De aanwezigheid van sommige vennen hangt samen met het nabije Dommeldal, andere zijn aangelegd en werden als visvijvers gebruikt. De Dommel stroomt dwars door het gebied langs heide en beemden. Het beekdal, waarin de meest zanderige bodem afwisselt met venige en lemige plekken, vormt een vloeiende overgang naar de laaggelegen dekzanden van de eigenlijke Malpie. Bij de noordelijke ingang van het gebied staat aan de rivier de Venbergse Watermolen.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

Tot zondag!