Sjef de Regter

Zomaar een vraag: Krijgt u nog vaak brieven? Met postzegels? Wacht u soms ook gespannen op het klepperen van de brievenbus? Een verjaardagswens of een vakantiekaart? Briefpost wordt steeds zeldzamer, de meesten van ons wachten nu op de ‘pliem’ van het mobieltje dat aangeeft dat er berichten zijn.
Hoelang zullen onze kinderen nog weten dat je een brief of kaart kunt schrijven die je in een enveloppe stopt, een postzegel erop plakt en naar de brievenbus in de buurt brengt, in de veronderstelling dat de geadresseerde de volgende werkdag jouw brief op de deurmat zal vinden…

Sjef de Regter (*18 mei 1927 / †17 januari 2000) uit Maarheeze bracht gedurende 33 jaar de post rond. Eind 1987 ging hij in de V.U.T. en zwaaide af. Sjef werd op 18 mei 1927 in Maarheeze geboren in het gezin van Gerardus de Regter en Maria Kox; hij was de jongste van zeven kinderen. Sjef bleef ongehuwd en woonde een groot deel van zijn leven in het gezin van zijn broer Jan. Op 23 maart 1954 ging Sjef werken ‘bij de post’, aanvankelijk als hulpbesteller. Hoe het verder verliep leest u hier..