Jos de Natris uit Maarheeze heeft onlangs zijn verzameling van duizenden bidprentjes geschonken aan de Werkgroep Genealogie van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’. De werkgroep is uiteraard erg blij met deze aanvulling op hun eigen rouwarchief.

Jos de Natris begon in 1990 met stamboomonderzoek naar zijn familienaam, daaraan gekoppeld verzamelde hij ook bidprentjes. Deze bidprentjes kunnen aanknopingspunten geven bij familieonderzoek, er staan soms bijzondere verhalen op.

Door de jaren heen werd Jos een verwoed verzamelaar en kreeg hij ook veel bidprentjes als schenkingen in zijn bezit. Zijn verzameling groeide en groeide en anno 2023 staat zijn werkkamer tjokvol met ladekastjes met duizenden gesorteerde bidprentjes. Jos kan er vol passie over vertellen. Wonderlijk wat een mens in zo’n tijd kan vergaren. Om zijn collectie voor de toekomst veilig te stellen, zocht Jos de Natris daarvoor een goed onderdak. Dat vond hij bij Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’, daar zijn de bidprentjes in goede handen en blijven bewaard. De Werkgroep Genealogie is er ontzettend blij mee! Met dank aan Jos de Natris.

Op de foto: Jos de Natris sjouwt zelf mee bij de overdracht van zijn collectie.